“За да ти се случват неща, които никога не са ти се случвали, трябва да правиш неща, които никога не си правил.”
Тази мисъл винаги ме е подтиквала към промяната. Затова и реших да променя живота си, започвайки от храната, която консумирам. От няколко седмици опитвам чуждестранни кухни, за да усетя буквално вкуса на света. Признавам, българската кухня винаги ще бъде на първо място в сърцето ми. А на второ ще остане завинаги… индийската! Посетих десетки ресторанти, опитвайки най-различни вкусове. Не мога да си обясня любовта, която изпитах към тази кухня. Да си призная, бях доста скептично настроена заради многобройните подправки, които се използват за приготвянето на всяко едно ястие. Останах изненадана. Това бе предизвикателство за всички сетива. Дали е от професионализма на готвачите – със сигурност. Но винаги се усеща, когато човек влага любов в това, с което се занимава.
Защо индийска кухня? Защото е различна и ароматна, разнообразна и вълшебна. Толкова вълшебна, че всички индийски ястия са закриляни от богинята на яденето Аннапурна. А всичко идва от подправките, които са най-лековитите в света. Изразът „тайната е в подправките“ не е случаен. Смесени по подходящия начин, правят всяко ястие уникално и неповторимо.
Но къде можете да се насладите на автентичната индийска кухня? Веднага ви давам отговора – ресторант Тадж Махал е вашето място. На топ локация в центъра на София, Тадж Махал е подходящ за романтични срещи, приятелски събирания, както и за бизнес обяд или вечеря. Посещавайки нещо ново и различно, ще се потопите в екзотиката на Индия, а персоналът ще се постарае да се насладите на едно незабравимо усещане, което ще ви пренесе в далечната страна на романтиката, подправките и необикновените вкусове, съчетани в истински здравословната индийска кухня. Независимо от това дали обичате леките и нежни ястия с преливащ се вкус, лютата храна или сте вегетарианец, Тадж Махал ще задоволи всяко ваше очакване. Внимателно подбраните в менюто на ресторанта индийски рецепти включват както домашни ястия с пилешко, агнешко, риба и скариди, така и най-популярните рецепти като пиле Тика Масала, биряни, ястия с домашно приготвено индийско сирене (панир) и др. Лично аз препоръчвам на всяка цена да опитате от традиционния индийски хляб, известен като наан. Тънкостта е в приготвянето му – освен, че се използва специално брашно „ата“, хлябът се пече като се лепи по стените на специалната глинена пещ тандур. Естествено, има доста разновидности на наан, но който и да опитате, няма да сбъркате.
Защо избрах Тадж Махал? Защото ресторантът се е доказал през годините с качествената и автентична индийска храна. Доказателствата са налице – десетки български и чуждестранни звезди като Джейсън Стейтъм и неговата прекрасна годеница и модел Роузи Хънтингтън, Колин Фарел, Дани Глоувър, Уесли Снайпс, Хилари Суонк, Вишванатан Ананд и много други са посещавали именно Тадж Махал в София и са останали доволни от предлаганите ястия. Освен това има и награда от GoGuide за най-добър международен ресторант в София за 2017 година.
Къде да го откриете? Адресът е: София, улица „11-ти Август“ №11. Работи 7 дни в седмицата от 11:30 до 23:00 часа. Aко искате уединение с половинката си или пък очаквате гости и желаете да ги изненадате с нещо нестандартно и интересно, можете да поръчате храна за вкъщи от сайта http://tajmahal.bg/ или да се обадите на телефон 0876 600 776. Има и трети вариант – да си изтеглите мобилното приложение и само с няколко клика индийската кухня да дойде при вас.
Станете част от атмосферата на ресторанта:
https://www.facebook.com/FoodFactoryBulgaria/
Човек трябва да опита от всичко в този живот, дори и малко люто. И както се казва в една индийска поговорка:
„Ако не днес – кога?“